Primátori a mestskí poslanci v piatich mestách zložia sľub pred Vianocami

13.12.2010 Celý región

Šariš 13. decembra (TASR) – Rokovania mestských zastupiteľstiev (MsZ) v Bardejove, Svidníku, Stropkove a Sabinove, na ktorých zvolení primátori a poslanci zložia slávnostný sľub, sa budú konať ešte pred Vianocami.
Primátor Pavel Hagyari (nezávislý) a zvolení členovia 31-členného mestského zastupiteľstva v Prešove sa stretnú v stredu (15.12. ).
V pondelok (20.12. ) o 10.00 h sa na ustanovujúcom zasadnutí zídu 18 poslanci MsZ v Stropkove, ktorí zložia slávnostný sľub podobne ako opätovne zvolený primátor mesta Peter Obrimčák (Smer-SD). Hovorca MsÚ v Stropkove Imrich Makó informoval TASR, že v programe zastupiteľstva je i voľba členov mestskej rady, predsedov komisií, oznámenie o určení zástupcu primátora a návrh na schválenie platu primátora mesta.
V Sabinove sa ustanovujúce mestské zastupiteľstvo bude konať v pondelok 20. decembra o 13. hodine. Slávnostný sľub zložia primátor Peter Molčan (Smer-SD), ktorý túto funkciu zastával aj v predchádzajúcom volebnom období a 17 členov mestského zastupiteľstva. Molčan dnes uviedol, že na prvom zasadnutí prebehne aj voľba členov mestskej rady a predsedov komisií.
Ako informoval hovorca MsÚ v Bardejove René Semanišin, ustanovujúce zasadnutie mestského parlamentu sa uskutoční v utorok 21. decembra o 9.00 h. Slávnostný sľub zloží Boris Hanuščák (Smer-SD), ktorý bol opätovne zvolený do funkcie primátora mesta a rovnako aj 25 poslancov mestského parlamentu.
Novozvolený primátor mesta Svidník Ján Holodňák (nezávislý) a 17 poslanci mestského zastupiteľstva zložia slávnostný sľub na ustanovujúcom zasadnutí vo štvrtok (23.12. ). Prednosta Mestského úradu Vladimír Popík konštatoval, že v programe rokovania, ktoré sa začne o 10. hodine, je aj voľba členov mestskej rady, predsedov jednotlivých komisií a oznámené by malo byť aj meno zástupcu primátora.
 

Vyberte región